onsdag 20 november 2013

Grattis alla barn och Selma

Idag är det både Internationella barndagen och Selma Lagerlöfs födelsedag. Här kommer därför lite passande boktips.

En av dotterns favoritbarnboksappar är Alla barns rätt av Pernilla Stalfelt. Här kan man läsa om barns rätt att få kärlek, lära sig simma, se på teater, vara som de är, tala sitt eget språk, gå i skolan, vara med sina föräldrar o s v. Appen är en tolkning av barnkonventionen, den är anpassad för barn, innehåller kloka saker och är jätterolig. Dessutom är den gratis! Läs mer här.

 
 
Selma Lagerlöf är en av mina favoritförfattare. Allra mest tycker jag om hennes lite längre romaner/romanserier, men även novellerna är läsvärda. Det finns t ex nu fyra fina novellixer av Selma som en ju kan passa på att köpa i julklapp till sig själv eller någon annan.
 

 

3 kommentarer:

 1. Den novellsamlingen var årets köp på bokmässan. Jag känner många som inte pallar läsa en hel roman av Selma, men genom utlåning av de små böckerna har flera jag känner också börjat älska Selma. I hennes fall är det mer än välförtjänt...

  SvaraRadera
 2. Lite trist att mina barn vuxit ifrån barnböcker, det finns så många bra! I dag har jag lagt ut min etapp 3 på jordenruntresan, samlar du in länkarna någonstans? Jag gillade Morgon i Jenin, tack för att du gjort den här utmaningen!
  http://frejareddevil.wordpress.com/2013/11/22/fredag-och-morgon-i-jenin-jorden-runt-etapp-tre/

  SvaraRadera
  Svar
  1. Kul att du gillade. Jag postar ett inlägg om utmaningen alldeles i slutet av månaden och ber alla kommentera med länkar.

   Radera