måndag 20 juni 2011

Påbörjat...

Två bra böcker är påbörjade, juni tycks bli en bra läsmånad. Jag lyssnar på Aino Trosells Hjärtblad och är mycket förtjust i författarens sätt att gestalta människor och miljö. Berättelsen utspelar sig bland Sveriges fattiga under andra delen av 1800-talet, miljön känns autentisk och lilla Hulda berör mig. Det jag framför allt tycker om är att handlingen engagerar utan att vara det minsta sentimental.

Med ögonen läser jag Det stora huset av Nicole Krauss. Jag vet inte riktigt hur jag ska beskriva denna författares stil, men indragen blir jag omedelbart. Jag sugs liksom in i denna suggestiva text och undrar hur allt hänger ihop. Jag har hittills läst två avsnitt och gillar framför allt att huvudpersonerna inte är så enkla att tycka om. Den israeliske mannen som förlorat sin hustru väcker empati då han talar om hustrun och vrede då det kommer fram hur han behandlat sin ene son. Nicole Krauss lever upp till mina oerhört höga förväntningar!

3 kommentarer:

  1. Ja det är jättebra Det stora huset, en riktig roman!

    SvaraRadera
  2. som du såg skrev jag det är jättebra och menade då naturligtvis att just huset är bra, inte främst boken dvs den......:-)

    SvaraRadera