tisdag 28 juni 2011

Semesterläsning

Jag har inte min semester förrän om 2½ vecka, men det är hög tid att planera semesterläsningen. Som jag tidigare skrivit om planerar jag att lyssna på ett antal böcker, bl a En dåre fri, Om inte nu så när, Yarden och En gränslös kärlekshistoria. Men visst var det väl så att jag hade lite utmaningar på gång också? På den tyskspråkiga fronten ska jag läsa Jenny Erpenbecks Historien om det gamla barnet och kanske också Elfriede Jelineks Älskarinnorna. När det gällande kommande Nobelpristagare har jag mest lust att läsa Haruki Murakamis Norwegian wood. I utmaningen Boktolvan finns mycket bra att välja mellan, kanske är det mest sannolikt att jag kommer att läsa Christine Falkenlands Öde eller Kazuo Ishiguros Never let me go. Anna Karenina och Madame Bovary kommer sannolikt inte att bli lästa i år heller.

Hur ser era semesterläsningsplaner ut?

8 kommentarer:

 1. Jag och familjen ska till Danmark och det är inte jag så jätte överlycklig över så jag tar med alla mina 12 böcker av Janet Evanovich, känner att semestern är en bra tidpunkt för omläsning av de. :D
  Kanske något mer åker ner.

  SvaraRadera
 2. Jag har många planer och se'n gör jag som jag brukar. Läser alltmöjligt hursomhelst! Jag är riktigt avundsjuk på dig som har Norwegian Wood framfördig. Det är en favorit!

  SvaraRadera
 3. Här fick jag några bra tips till böcker som jag skall låna om idéerna tryter, eller om jag får akut bokbegär (ofta det).
  Är mycket intresserad av Never Let Me Go. En av mina lovläsningsböcker (går än i skolan), är faktiskt IQ84, relativt ny Murakami-bok, som jag ser väl mycket fram emot ("Kafka På Stranden" var fantastisk). Är du ett stort fan av honom? Läst något tidigare av författaren?
  Annars ligger "Att tro på Mr. Pip" av Lloyd Jones och väntar på mig.

  SvaraRadera
 4. Evanovich har jag inte läst, det kanske vore något att prova en varm dag.

  Jag är ju som du Anna, mycket planer men stark fri vilja ;-)

  Jag har ännu inte läst något av Murakami Hannah!

  SvaraRadera
 5. Jag ska bli färdig med The Passage och An Echo In The Bone. Sedan börja med Stalinin lehmät (Stalins kossor), I det förflutna och Drottningoffret. Funderar även på A Game of Thrones.

  SvaraRadera
 6. PS. Nu har jag läst och älskat Gilles kvinna - ska tänka lite på den och sedan skriva imorgon. Tack för den fina gåvan!

  SvaraRadera
 7. Spännande att du ska läsa Historien om det gamla barnet, inte så många som känner till, men jag tyckte om den! Själv läser jag Sarah Waters i sommar.

  SvaraRadera