söndag 8 november 2015

Cirkla om När hundarna kommer

Idag startar bokcirklandet om När hundarna kommer av Jessica Schiefauer på Kulturkollo läser. Jag har läst boken och kommer att hänga med i diskussionerna. Ser mycket fram emot att ta del av andras upplevelser. Själv tycker jag att boken var mycket jobbig att läsa helt enkelt för att den är så bra. Författaren lyckas verkligen tränga under huden på ungdomarna och skildras besatthet och känslomässig turbulens så att det kryper i kroppen på mig. Trots att det är så länge sedan jag var 15 minns jag faktiskt exakt hur det kändes och det vill jag inte uppleva igen. Jag hade en jobbig tonårstid med mycket otrygghet, samma besatthet av en kille som Ester drabbats av. Och tyvärr alkohol och droger.

När hundarna kommer är nominerad till Augustpriset och det är den verkligen värd.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar