onsdag 16 juli 2014

Litteraturkurs och Slakthus 5

Jippi, jag kom in på Litteraturkursen (B) på Linnéuniversitetet, mitt förstahandsval. Så nu är det dags att börja läsa och förbereda mig. Jag börjar med att läsa den välkända antikrigsromanen Slakthus 5 av Kurt Vonnegut, en roman som helt klart intresserar psykologen i mig. Bokens huvudperson är traumatiserad av sina upplevelser under andra världskriget, och uppvisar flera dissociativa symtom; han "lösgör sig från tiden" och han blir bortförd av utomjordingar. Den lakoniska, absurda stilen är egentligen inte min favorit, men kanske är den lite tidstypisk. Det får jag väl läsa mer om under kursen.

11 kommentarer:

 1. Jag älskar den boken! Läste den första gången när jag gick samma kurs som du ska gå nu ;)

  SvaraRadera
  Svar
  1. Kan du inte maila mig på lyran18@gmail.com Terese så jag får fråga lite om kursen?

   Radera
  2. Jag har problem med att skicka mail via mobilen o har inte tillgång till dator (semester) Men jag kommer hem i nästa nummer

   Radera
  3. Bra, det vore så kul att prata lite med ngn som gått kursen. Hoppas på lite tips :-D

   Radera
 2. Gästbloggare M16 juli 2014 kl. 17:10

  "Så kan det gå...". Det är en fantastisk och fantastiskt otäck liten bok. Vonnegut var min absoluta hjälte när det begav sig och Slakthus 5 är en av de husbiblar jag läser om med jämna mellanrum för att kalibrera mig...

  SvaraRadera
  Svar
  1. Jag har hört av flera som läst den vid ung ålder att den blivit en stor favorit. Jag är inte ens halvvägs ännu, så jag kanske fäster mig vid den senare.

   Radera
 3. Grattis till antagningen, det låter kul!

  SvaraRadera
 4. Grattis! Slakthus 5 läste jag typ 1970-talet men en omläsning skulle inte skada, Vonnegut är rolig.

  SvaraRadera
 5. Vad kul att du kom in! Grattis! Jag har inte läst boken men den är förstås en av de där man "borde" ha läst.

  SvaraRadera
 6. Åh grattis! Jag kom också in på mina förstahandsval. Engelskastudier (där ju litt.kurs ingår) vid Umeå universitet och den fristående kursen Kriminalromanen, tradition & förnyelse vid Linnéuniversitetet. Så galet roligt!

  SvaraRadera