söndag 20 april 2014

Frost

Idag var det äntligen dags även för mig att se den mycket omtalade filmen Frost. Dottern (8 år) hade sett den sedan tidigare och ville så gärna se den igen. Och jag kan faktiskt förstå henne, Frost visade sig vara en mysig, rolig och lite spännande film. Dottern är dessutom mycket förtjust i musiken, där är väl jag inte lika begeistrad. Men den var helt OK.

Filmen handlar om två systrar Elsa och Anna (prinsessor så klart) som stod varandra mycket nära som barn. Men Elsa har en mystisk, magisk defekt som gör att hon ibland sprider kyla och is omkring sig. Och detta råkar skada lillasystern. Efter den skrämmande händelsen låses och låser Elsa in sig i sitt rum. Flickorna växer upp och det blir dags för Elsa att krönas till drottning. Men många saker går fel vid kröningen, vilket blir upptakten till äventyr, förälskelse i en prins och lite fara.

I slutet segrar naturligtvis kärleken, men inte den vanliga kärleken mellan prinsen och prinsessan. Nej, här är det syskonkärleken som väger tyngst och det var en riktigt bra upplösning.

4 kommentarer:

 1. Disneyfilmer brukar vara mysiga, oavsett om man är vuxen eller barn. Den här har jag dock inte sett än. :-)

  SvaraRadera
 2. Är så otroligt sugen på att se denna!

  SvaraRadera
 3. Jag gillade oxå upplösningen OCH att det faktiskt är två kvinnliga huvudroller i den! Musiken går varm här hemma och dottern sjunger gärna med!

  SvaraRadera
 4. Frost rekommenderas varmt både av mig och dottern. Det är ju tyvärr sällsynt med filmer där tjejerna är i fokus och är de aktiva. Här får man allt.

  SvaraRadera