fredag 29 mars 2013

Små citroner gula och en sur läsare

Bloggare är ju alltid så positiva och snälla, sägs det. Och ja, om ni kollar på min blogg är de flesta recensionerna och andra bokinläggen positiva. För jag läser sällan ut något jag tycker är riktigt dåligt. Men ibland måste jag ju för att det är kurslitteratur. Och så är det för med Små citroner gula av Kajsa Ingemarsson. Maken till träigt språk, översvämning av detaljerade tidsmarkörer och märkesnämn, övertydlig intrig och dötrist, ensidig persongestaltning får man leta efter. Jag vet inte om jag lider mest av att lyssna på författaruppläsningen eller läsa texten. När man läser citaten ur recensionerna på boksidan verkar det som om boken fått hyggliga recensioner. Obegripligt!

13 kommentarer:

 1. Läste den precis när den kommit som pocket för många år sedan och måste säga att jag inte kommer ihåg något alls av boken. En väninna såg filmen och tänkte att hon då skulle komma ihåg hur boken var, men hon hade helt förträngt allt om handlingen visade det sig. Kanske är det en sån bok som egentligen inte gör något större intryck på nån? En dussinbok. Varför har ni den som kurslitteratur?

  SvaraRadera
  Svar
  1. Den finns med under delen om populärlitteratur. Man fick välja mellan denna och Snabba Cash.

   Radera
  2. Då skulle jag också ha valt Små citroner gula! :)

   Radera
 2. Minns bara att jag tyckte det "entreprenöriella"
  var kul - och lite ovanligt.

  SvaraRadera
 3. Det låter ju lite så där. (har inte läst den)

  SvaraRadera
 4. Jag älskade den boken! GLAD PÅSK!
  Kram Cissi

  SvaraRadera
  Svar
  1. Och det är du ju inte sjäv om så många ex som boken sålt :)

   Radera
 5. Den hör till de där böckerna man vet hur de kommer att sluta redan när man läst första kapiteltiteln... Jag var inte heller särskilt imponerad.

  SvaraRadera
 6. Aldrig känt mig frestad att läsa boken. Sågades inte filmatiseringen fullständigt?

  SvaraRadera
 7. En bok som jag funderat på att läsa. Kanske lika bra att låta bli :)

  SvaraRadera
 8. Hej! Har inte läst Små Citroner Gula men jag har läst två andra böcker av Kajsa Ingermarsson,
  "Lyckans Hjul" och "På det fjärde ska det ske".
  Jag gillade båda böckerna :)

  SvaraRadera
 9. Lyckans hjul var betydligt bättre... enligt mej iaf ;)

  SvaraRadera
 10. Jag tycker boken är bra:). Det är tur att man tycker olika:).

  SvaraRadera