onsdag 14 mars 2012

Tunström

Jag lyssnar på Göran Tunströms författaruppläsning av Juloratoriet och förvånas över hur sällan jag hör talas om den här författaren. Berättelsen om Sidner, som tidigt som förlorar sin mor är en av de bästa jag någonsin läst. Tunström skildrar sorg, längtan och kärlek på ett alldeles fantastiskt sätt. Och språket är unikt, vackert och så uttrycksfullt. Det är många år sedan jag senast läste Tunström, då var min favorit Ökenbrevet och eller Prästungen. Har ni läst Tunström? Eller tycker ni att det är dags för en utmaning?

7 kommentarer:

 1. En utmaning låter bra. Jag tycker också om Tunström- kan gott tänka mig att läsa om!

  SvaraRadera
 2. Läste Tunström för många år sedan, flera av böckerna, men skulle nog kunna tänka mig att läsa om.

  SvaraRadera
 3. Man kanske skulle kunna tänka sig en sommar med värmlandsförfattare...

  SvaraRadera
 4. Du "måste" läsa novellen "Skenäktenskap" i novellsamlingen "Det sanna livet" från 1991!
  Två konduktörer möts regelbundet när deras tåg gör uppehåll på en station (2-3 minuter). Kärlek uppstår --> skenäktenskap! /Jan

  SvaraRadera
 5. Jag har läst Juloratoriet och älskade den. Skulle gärna läsa fler böcker av Tunström.

  SvaraRadera
 6. Tänkte skriva ungefär detsamma som Lotten.. Har några kvar olästa men vill spara lite på dem. Det blir ju ledsamt nog inga fler.

  SvaraRadera