onsdag 21 mars 2012

I min bokhylla - B

Titlar som börjar på B finns det en hel del av i min bokhylla. Jag väljer att hålla mig till klassiker jag verkligen gillar:

Brott och straff av Fjodor Dostojevskij är en mycket läsvärd klassiker, handlingen skulle jag tro att ni känner till. Romanen är en mycket intressant psykologisk studie, som känns förvånansvärt samtida med tanke på att den skrevs 1866.

Barabbas av Pär Lagerkvist är min absoluta nummer 1 favorit! Den handlar om rövaren Barabbas som blir frigiven i stället för Jesus. Människans längtan efter kärlek och rädsla att stå utanför beskrivs på ett fantastiskt sätt.

Blindheten av José Saramago har beskrivits som en roman om nedstigningen i ett helvete alltför likt vår egen värld och det är en perfekt beskrivning. En otäck epidemi sprider sig, moral luckras upp och den starke överlever. Ruskigt bra!

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar