tisdag 20 maj 2008

Alltings början

Den här bloggen är skapad för att dokumentera ett projekt jag kommer att ägna mig åt under några år. Projektet? Jo, projektet är att läsa alla Nobelpristagare (i litteratur då så klart).

Under hela mitt liv (eller rättare sagt från c:a 7 års ålder) har jag läst allt jag ramlat över. På senare år har jag dock oftast varit besviken då jag avslutat en bok. Sedan läste jag Mannen utan öde av Imre Kertész. Och denne mans öde och min egen läsupplevelse kommer jag att bära med mig för alltid. Jag måste erkänna att jag inte visste att Kertész fått Nobelpriset, då jag läste boken. Men, när jag fick reda på att så var fallet, började jag bli nyfiken på de andra Nobelpristagarna. Och så var idén född - jag skall läsa dem alla :)

Grafikbilder


2 kommentarer:

  1. Oj, vilket ambitiöst projekt! Har du någon strategi i vilken ordning du tänker beta av dem? Jag är jättenyfiken på vad du kommer att tycka om dem, förhoppningsvis blir det en massa boktips ;)

    SvaraRadera
  2. Så kul med en kommentar i min nystartade blogg :) Jag har ingen genomtänkt strategi egentligen. Men, pga att jag ibland har lite svårigheter med synen väljer jag gärna böcker som finns på CD. Jag har redan börjat och har läst en handfull böcker som jag tänker presentera lite mer utförligt snart.

    SvaraRadera