tisdag 31 december 2019

Utmaning: Authors & Characters - Peter


Utmaning Authors & Characters: Peter

Berätta om en författare och en litterär karaktär som båda bär veckans utvalda namn. Var gärna fantasifulla med namnen, de kan vridas och tänjas, gälla alla kön, olika versioner i olika länder o s v. Improvisera! Varje måndag lägger jag upp ett inlägg med veckans namn och mina val. Lägg upp era egna inlägg, släng in en länk i mina kommentarer, besök varandra för att få lästips och kommentera gärna.


Den prisade schweiziske författaren Peter Stamm har skrivit flera böcker som jag verkligen gillar. Debutromanen Agnes handlar om ett par vars verkliga liv blandas samman med berättelsen om dem. Även romanen Sju år handlar om ett par, vars relation är både vardaglig och komplicerad. Läsning rekommenderas. 


Peters baby av Gun Jacobson är en 70-talsbok som handlar om 16-årige Peter som blir pappa och får lov att ta hand om sitt barn själv. Den tyckte jag var jättebra när det begav sig.

4 kommentarer:

 1. Stamm väntar i min bokhylla, mina är kända:
  http://hannelesbibliotek.blogspot.com/2019/12/peter-authors-and-characters.html

  SvaraRadera
 2. Kul utmaning det här. Blir det någon fortsättning 2020?
  https://skrivrobert.blogspot.com/2019/12/authors-characters-peter.html

  SvaraRadera
  Svar
  1. Jag tänkte det, men vet inte riktigt när. Jag har inte hunnit planera och kollat lämpliga namn än så det blir ett litet uppehåll innan jag hunnit göra det. Vet att jag inte hinner innan måndag nästa vecka.

   Radera
 3. 'Peters baby' ja! Den hade jag glömt bort. Författaren har jag hört talas om, men inte läst något av.
  Jag tittade faktiskt in för att kolla om det inte blir mer Authors & Characters, och nu har jag fått svar :)

  SvaraRadera