söndag 26 februari 2017

Årets bokreafynd


En härlig blandning av olika åldrar, stilar och världsdelar. Processen av Kafka är den enda jag läst, ville ha ett inbundet ex. Lila är den jag längtat efter mest, Stina Stoor lockar mest just nu. Har ni fyndat något på rean?

10 kommentarer:

 1. Tänk att en fransk 1700-talsförfattare (Denis Diderot) dyker upp på en svensk bokrea 2017.

  SvaraRadera
 2. fler än jag köpt, du har köpt Processen med Ingegärd Martinells översättning från 1981... Hans Blomqvist har gjort en nyöversättning som bygger på Kafkas gamla originalmanus. Och Blomqvist har lagt till några nya kapitel, som Kafkas vän Brod redigerade bort 1925, köp den nästa gång från Bakhåll (Modernista ger ibland ut gamla översättningar)

  SvaraRadera
  Svar
  1. Jag är medveten om de olika utgåvorna och har redan den nya översättningen. Ville ha denna också. Men det är synd att gamla översättningar ges ut utan kommentar att det finns nyare.

   Radera
 3. Härlig hög. Lila funderar även jag på att köpa.

  SvaraRadera
 4. Jag har fyndat en del, men har mest satsat på ungdomsböcker i år även om det slunkit med några klassiker. Tjuvens dagbok köpte jag förra året men har inte läst, fast jag har läst annat av Jean Genet. En väldigt speciell författare.

  SvaraRadera
 5. grattis till De osynliga! Genet och Robinson också. och alla de andra, förstås

  SvaraRadera
 6. I dag "råkade" det bli tre engelska pockets för 99 kronor ...

  SvaraRadera