Läslistor

fredag 28 juni 2013

Jordbarn, himmelsbarn

Vi är på Kina-träff igen och träffar de familjer som fick barn tillsammans med oss för snart sju år sedan. Därför kommer idag och de närmaste dagarna lite repriser av inlägg om adoptioner och om Kina.

Jordbarn, himmelsbarn av Choi Sukhee, utgiven av Trasten, 2011.

I bilderboken Jordbarn, himmelsbarn får vi lära känna en liten flicka som älskar det mesta här i livet. I början av boken berättar flickan om sin kärlek till solen, månen och stjärnorna, i slutet har turen kommit till jorden, pappa och mamma. Varje uppslag innehåller en kort, vacker, poetisk text och den mest fantastiska illustration man kan föreställa sig. Bilderna föreställer kinesiska teckan, de är rikt smyckade och väcker både barnets och den vuxnes lust att läsa mer.

"Jag älskar solen. Jag älskar den värmande solen. När gräset och träden ser den växer de så det knakar. Jag älskar verkligen solen."


Dottern, som snart fyller 6 år, älskar den här underbara bilderboken. Den "enkla" texten, med de rytmiska upprepningarna gör att denna bok kan läsas även för de yngre förkolebarnen, bokens skönhet gör att den uppskattas i alla åldrar. Som extra bonus lär man sig på ett lustfyllt sätt några kinesiska tecken. Boken rekommenderas varmt!

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar